Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Απέτυχε; Σχετικά!

Αθλητικό μπλα μπλα

Αναμφίβολα εδώ και χρόνια οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είχαν να λένε για τα κατορθώματα και τις επιτυχίες της αγαπημένης τους ομάδας, πικάρωντας πολλές φορές τους φίλους των αντίπαλων σωματείων. Ωστόσο φέτος το Τριφύλλι δεν δείχνει να τα καταφέρνει εξίσου καλά με το παρελθόν, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου του στο Champions League με μόλις 2 βαθμούς συγκομιδή στα 4 πρώτα παιχνίδια. Οι λόγοι που έχουν φέρει τον πρωταθλητή σ' αυτή τη θέση είναι αρκετοί μα ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.
Αρχικά ο πρώτος που φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κακή αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟ, κατά την άποψη του απλού φίλαθλου κόσμου κυρίως, δεν είναι άλλος από τον προπονητή της ομάδας. Ο Νίκος Νιόπλιας έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για ατολμία στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του και υπερεκτίμηση των αντιπάλων, καθώς επίσης σε εκείνο χρεώνονται και τα άσχημα-καταδικαστικά ως αν αφορά την πρόκριση αποτελέσματα με Κοπεγχάγη (0-2) και Ρουμπίν Καζάν (0-0) στο Ολυμπιακό στάδιο. Ακόμα στον Νίοπλια -όπως άλλωστε είναι και το λογικό- έχει καταλογιστεί το ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει εναλλακτικό πλάνο στους αγώνες του με αποτέλεσμα ο εκάστοτε αντίπαλος του μετά από ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα να κλείνει τους διαδρόμους και να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της παρέας του Σισέ.
Βέβαια εκτός από τον τεχνικό των πρασίνων μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι παίκτες της ομάδας, διότι παρά τα παχυλά τους συμβόλαια δείχνουν πως δεν έχουν το απαιτούμενο πάθος για την ευρωπαϊκή διάκριση. Φυσικά αυτό είναι κάτι για το οποίο έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας και για την απόδωση τους στο ελληνικό πρωτάθλημα από τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι πιο συγκεκριμένα ζητούσαν από τους παίκτες να παραδειγματιστούν από τον ηγέτη του Τριφυλλιού, Τζιμπρίλ Σισέ, και να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με νεύρο.
Τέλος ένας επίσης -όχι τόσο εμφανής- λόγος που οι ποδοσφαιριστές του μοναδικού εκπροσώπου μας στο Champions League δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν ήταν η πίεση που τους ασκήθηκε από πολλούς εξωγενής παράγοντες, όπως για παράδειγμα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τόσο ο τύπος όσο και οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές από την πρώτη μέρα που έγινε η (αναντίρρητα ευνοϊκή) κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης βάλθηκαν να συγκρίνουν την φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού με τις -ευρωπαϊκά επιτυχημένες- ομάδες του παρελθόντος. Αυτό σίγουρα φόρτωνε με περίσσιο άγχος τους πράσινους, ώστε να αποδείξουν πως αξίζουν τους χαρακτηρισμούς "Πρέσβεις" και "Ευρωπαίοι" που τους απέδιδαν με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα στους αγώνες.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω είναι δυνατό να διορθωθούν μέσα στη διάρκεια της σεζόν και να μην αποβούν καταστροφικά για την ομάδα της Παιανίας, έτσι ώστε να επιτύχει τους επιμέρους στόχους της. Άλλωστε ας μην λησμονούμε πως η κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της UEFA, το Europa League, είναι ανοιχτή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου